Seurakäynnit ovat alkaneet

Tekemisen riemua Kainuussa -hanke on pyörähtänyt hyvin käyntiin. Ensimmäisten viikkojen aikana Kainuun alueelliseen viestintään on panostettu suuresti, kun hankkeen kautta on perustettu kotisivut, Facebook- ja Instagram-sivut sekä uutiskirje.

Helmikuussa käynnistyi myös seurakäyntikiertue. Kevään aikana projektikoordinaattori Maarit Malinen vierailee kaikissa Kainuun nuorisoseuroissa. Vierailut alkoivat Kuhmon Nuorisoseurasta ja Sotkamon Nuorisoseurasta. Kuhmossa Maarit osallistui tapahtumaan, jossa suunniteltiin tulevan kesän kesäteatterinäytelmää ja sen toteutusta. Sotkamossa taas järjestettiin tilaisuus, jossa pestattiin talkoolaisia kevätkauden tapahtumiin. Molemmissa seuroissa vaikuttaa keskustelujen perusteella olevan edessä tekemisen täyteinen kevät ja kesä. Tapahtumissa oli ilo nähdä, kuinka merkityksellistä seuratoiminta toimijoilleen on. Tekemisen riemu oli koko viikonlopun ajan vahvasti läsnä. Seuraava seurakäynti on maaliskuun alussa Vaalassa.

Kevään ja kesän ensimmäiset tapahtumatkin ovat jo suunnittelun alla. Toukokuussa järjestetään Aluefoorumi, missä seurat kokoontuva keskustelemaan yhdessä toiminnastaan. Muista tapahtumista tiedotamme suunnitelmien edetessä. Hanke on herättänyt kiinnostusta myös valtakunnallisesti muilla Nuorisoseurojen toiminta-alueilla.

maaritm